globe

Stamcelleforskning

Dino-Lite hjælper med at forske i stamceller

Stamcellers elasticitetsmodul kan bestemmes på forskellige måder, såsom ved nano-indrykning. I denne proces, laver en såkaldt "sonde" et aftryk i overfladen af materialet. Elasticiteten kan beregnes ved at måle dybden. Det er hvad Piuma Nano Indenter gør, som er lavet af selskabet Optics 11 fra Amsterdam. Udviklingschef Niek Rijnveld forklarer forskningen og præciserer Dino-Lites rolle i denne proces.Quote box stemcell

Stamceller

stem cell researchUndersøgelsen af stamcellers potentiale er stadig i sin vorden. Talrige forskere og forskningsgrupper over hele verden undersøger mulighederne. En stamcelle eller en 'cellula praecursoria' er en celle, der stadig er i stand til at ændre sig til en anden celletype. For eksempel kan stamceller ændre sig til bruskceller, nyreceller eller lungeceller. Evnen til at ændre sig har naturligvis forskeres opmærksomhed, da dette gør det teoretisk muligt at skabe et hjerte, øre eller lunge uden for kroppen. Men stamceller vokser ikke natten over. "De skal monteres på et basismateriale, som kaldes et "stillads" i tekniske termer," sagde Rijnveld. "Elasticiteten af stilladset bestemmer delvist elasticiteten af det endelige materiale. Det er vigtigt, fordi for eksempel, når der dyrkes brusk til et øre, skal der bruges blød brusk, men hvis du dyrker brusk til et knæ, skal der bruges hård brusk. Faktisk er det ikke kun DNA, der bestemmer den endelige elasticitet af et stof, eksterne faktorer såsom stilladsets elasticitet spiller også en rolle. Derudover ønsker vi også at vide elasticiteten af vævet, der kommer fra kulturen, med henblik på at vurdere, hvorvidt vævet opfylder kravene."

Forskere vil vide præcis, hvad elasticiteten af stilladset og dyrkede materialer er, og de er nu i stand til at måle dette med Piuma Nano Indenter fra Optics 11, en ung virksomhed, der i dag beskæftiger ti mennesker. Målingerne og strukturen af stilladset optages med et Dino-Lite 1.3 megapixel USB-mikroskop fra Edge-serien, som er indbygget i Piuma Nano Indenter.

Måling med lys
Quote box stemcell 3

stem cell researchMålingen af elasticitet udføres ikke i millimeter, men i nanometer. En nanometer er en milliardtedel af en meter. For at give et eksempel på størrelsen: en fingernegl vokser 5-10 nanometer pr. minut. Selve målingen udføres med lys gennem et glasfiber, der hænger over en glasstrimmel. Glasstrimlen er fastgjort til den ene side, således at den kan bøje frit på den anden side. Glasbøjning måles ved at bestemme afstanden fra lyset til glasstrimlen. For enden af glasstrimlen er en såkaldt "sonde", som presser materialet, der skal undersøges. En sådan sonde kan være af forskellige materialer og er generelt dråbeformet for at kunne bestemme elasticiteten af det materiale, der skal undersøges så præcist som muligt.

Hele målingsprocessen optages ovenfra af et Dino-Lite Edge 1.3 megapixel-mikroskop. Mikroskopet viser prøven og sonden og kan vise, hvordan målinger udføres på forskellige punkter i prøven. Små variationer i elasticitet kan få store konsekvenser for udviklingen af cellerne. Dino-Lite viser denne målingsproces meget tydeligt og understøtter de observerede målinger for at forklare mulige variationer i målingerne. "Det er det bedste USB-mikroskop, vi kunne finde," siger Rijnveld. "Vi har eksperimenteret med mange digitale mikroskoper, men Dino-Lite leverer det bedste mikroskop for en konkurrencedygtig pris. Det indbyggede LED-lys er en merværdi for os og forskerne kan følge med på skærmen på den bærbare computer, der er tilsluttet Nano Indenter. De kan optage hele målingen, men de kan også vælge kun at optage dele af målingen. Dino-Lite opfylder alle vores krav, og derfor er Dino-Lite en standard-del af enhver Piuma Nano Indenter, der leveres."

Anbefalede/ Alternative Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel sensor der giver krystalklare billeder, selv under større forstørrelse. Den indbyggede polarisator reducerer den skinnende effekt på reflekterende materialer såsom metaller, plastik, smykker, elektronik osv.

Læs Mere...

MS33W Stativ

MS33WRund metalbase med fleksibel arm og holder til Dino-Lite. MS33W har mulighed for at variere højden (ca. 15 mm) med en drejeknap i basen.

Læs Mere...

MS23B

MS23BMS23B er en skrivebordsklemme med fleksibel svanehals, som kan fastspændes på et skrivebord eller enhver anden overflade med op til 3 centimeters tykkelse.

Læs Mere...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedVed hjælp af et specielt polarisationsfilter, er AM4113ZT det rigtige valg til arbejde med materialer med høj blænding såsom plastik og metaller.

Læs Mere...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel sensor der giver krystalklare billeder, selv under større forstørrelse. Den indbyggede justerbare polarisator reducerer blænding og refleksion på skinnende objekter.

Læs Mere...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedVed hjælp af et specielt polarisationsfilter, er AM4013MZTL det rigtige valg til arbejde med materialer med høj blænding såsom plastik og metaller. Denne model har et aluminiumlegeringshus til bedre beskyttelse og holdbarhed og har det bedste udseende.

Læs Mere...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedVed hjælp af et specielt polarisationsfilter, er AM4113ZTL det rigtige valg til arbejde med materialer med høj blænding såsom plastik og metaller.

Læs Mere...

RK-06-AE Stativ

RK-06A Dino-Lite RK-06-AE understøtning er et robust og stabilt produkt til understøtning i mellemklassen, der kan bruges sammen med alle Dino-Lite digitale mikroskoper. Den er konstrueret af rustfrit stål og letvægtsaluminium og har præcis finfokusjustering samt en hurtig lodret frigivelsesfunktion.

Læs Mere...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionel model med aluminiumlegeringshus (med MicroTouch). Aluminiumshuset giver bedre beskyttelse og holdbarhed og har det bedste udseende.

Læs Mere...