globe

Grafische industrie

Quote-box-printingDrukwerkcontrole met Dino-Lite computermicroscoop

'Met de Dino-Lite digitale microscopen heeft de grafische sector een hoogwaardige manier gevonden om drukwerk, drukwerkplaten en papierstructuur te beoordelen en vast te leggen.'

Drukkerijen zijn enthousiast over de mogelijkheden van de Dino-Lite voor kwaliteitscontrole van drukwerk en papier. Niels Brügemann, eigenaar van Drukkerij Brügemann: "Met de Dino-Lite USB Microscoop kunnen we eenvoudig en zeer gedetailleerd drukwerk en offsetplaten controleren! De Dino-Lite USB Microscoop is een uitstekende aanvulling op de oeroude loep die we al tientallen jaren gebruiken. De USB-microscoop vergroot tot 200x, hierdoor kunnen we eenvoudig en zeer gedetailleerd drukwerk controleren of bijvoorbeeld de papierstructuur beoordelen. Met een druk op de knop worden de afbeeldingen ook direct vastgelegd op de PC. Naast de controle van drukwerk kunnen we in de drukkerij ook de offsetplaten op oneffenheden controleren."

Volgens Katinka Hetem van Wijk, productmanager supplies bij Tetterode-Nederland, maakt de Dino-Lite de communicatie over de technische aspecten van het grafische vak een stuk efficiënter. "Met de Dino-Lite kunnen we verder op de plaat of het drukwerk inzoomen, waardoor de oorzaak van een (druktechnisch) probleem sneller zichtbaar wordt. Vooral de mogelijkheid om de gemaakte "foto's" te mailen maakt de communicatie over de technische aspecten van ons vak een stuk efficiënter.