globe

Lager onderwijs

Quote-box-primary-edDino-Lite in het basisonderwijs

De Dino-Lite biedt met vergrotingen tot 200x een prachtig zicht op de kleine wereld die normaal verborgen blijft. De AM2111 sluit je aan op een PC en richt je eenvoudig op het object. Geen glaasjes of preparaten maar je ziet het resultaat direct op het beeldscherm. Denk maar eens aan insecten, de structuur van materialen, drukwerk, elektronica en nog veel meer. De AM2111 heeft de juiste prijs/kwaliteit verhouding voor gebruik in de klas door de leerlingen zelf.

Het model AM4113T of AM7013MT van de Dino-Lite is geschikt voor vertoning van beelden op grote schermen en het vastleggen van afbeeldingen op afdrukkwaliteit. Dit model heeft bovendien een knop om direct op de microscoop een afdruk te maken. In de DinoCapture software kunnen met dit model bovendien metingen worden verricht. De AM4113T is het model voor de docent en in projectruimtes.

Voor het maken van goede afbeeldingen met de Dino-Lite wordt het gebruik van een statief aanbevolen. Het MS33W statief is in alle richtingen verstelbaar door de zwanenhals. De Dino-Lite wordt in de bijgeleverde houder geplaatst en kan dan scherp gesteld worden. Voor nog meer precisie is de MS35B bedoeld. De positie van de Dino-Lite kan verticaal nauwkeurig worden vastgezet en traploos worden aangepast met de verstelschroeven.