globe

Product vervalsingen

Quote-box-forensicsDino-Lite herkent productfalsificaties in één oogopslag

Falsificeren of counterfeiting is een wereldwijd probleem waar jaarlijks vele producenten mee geconfronteerd worden. Het gaat om food en non-food, van frisdrank, parfum, farmaceutische producten tot de fastmoving consumer goods en de automotive industrie. Counterfeiting is niet alleen een Aziatische aangelegenheid, ook in Europa weet men er raad mee. Er wordt geschat dat meer dan 10 procent van alle producten counterfeits zijn, wat wereldwijd een verlies oplevert tussen de 200 en 300 miljard euro per jaar. Alle reden dus om je als producent goed te beschermen tegen counterfeiting. Een toonaangevend beveiligingsbedrijf in Frankrijk helpt producenten hiermee met de hulp van Dino-Lite digitale microscopen, en eigen software die met de Dino-Lite Software Development Kit (SDK) is aangepast.

Dodelijke vervalsing

Quote-box-forensics-2Dit proces zorgt ervoor dat producenten een authenticiteitskenmerk kunnen aanbrengen op hun producten. Hun product manager vertelt: "Dat kan een code zijn met een puntjesmatrix, maar we kunnen het ook graveren of zelfs in de dop van een product aanbrengen. Die code vertelt ons alles over het product waardoor we kunnen zien of het een echt product, een falsificatie of een zogenoemd grijs product is, waarvan de herkomst niet direct duidelijk is. Je kunt je voorstellen dat nagemaakte medicijnen gevaarlijk en zelfs dodelijk kunnen zijn. Niet voor niets is de Handelsovereenkomst ter bestrijding van namaak, beter bekend als ACTA, Anti-Counterfeiting Trade Agreement, in het leven geroepen.

Om de code te kunnen lezen en te herkennen, maken we gebruik van Dino-Lite producten in samenspel met de bijgeleverde Software Development Kit (SDK). Met de SDK tools hebben wij onze software zo kunnen aanpassen, dat de Dino-Lite de authenticiteitkenmerken van onze klanten herkent. In opdracht van onze klanten doen wij wereldwijd onderzoek naar productauthenticiteit door onze mensen op pad te sturen met een Dino-Lite, gekoppeld aan een laptop waar de software op draait. Door het product te scannen, kunnen we snel nagaan of iets echt is of nagemaakt. Met onze bevindingen kan de producent vervolgens actie ondernemen, want counterfeiting is en blijft een strafbaar feit."

Op dit moment heeft dit bedrijf ongeveer 30 Dino-Lites in gebruik, maar de verwachting is dat vanwege het gebruiksgemak en de bescheiden afmeting dit aantal snel zal toenemen.

Aanbevolen/ Alternatieve Producten:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDe Dino-Lite AD7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten zoals metalen, kunststoffen, juwelen, elektronica-onderdelen enz.

Lees Meer...

MS33W Statief

MS33WRond metalen statief met zwanenhals en houder voor de Dino-Lite. De MS33W heeft de mogelijkheid te variëren in hoogte (ca. 15mm) met een draaiknop in de standaard.

Lees Meer...

MS23B

MS23BHet MS23B bureaubladstatief kan vastgeklemd worden op tafelbladen tot 3 cm dikte.

Lees Meer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZT de juiste keuze, wanneer u werkt met materialen met hoge schittering, zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDe Dino-Lite AM7013MZT beschikt over een 5 megapixel sensor voor haarscherpe beelden, zelfs bij hogere vergroting. De ingebouwde polarizer reduceert de reflecties bij het werken met glanzende objecten.

Lees Meer...

AD4013MZTL

AD4013MZTL-relatedDit MZTL model heeft een lange werkafstand en een derde (verwisselbare) polarisatiekap en een aluminium behuizing.

Lees Meer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4013MZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen. Dit model heeft een metalen behuizing die een versterkte bescherming en duurzaamheid biedt en daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling geeft.

Lees Meer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedDoor het gebruik van een speciaal polarisatie filter is de AM4113ZTL de juiste keuze,wanneer u werkt met materialen met hoge schittering zoals plastic en metalen.

Lees Meer...

RK-06-AE Statief

MS36BDe Dino-Lite RK-06-AE is een stevig en stabiel mid-range statief dat gebruikt kan worden met alle professionele Dino-Lite digitale microscopen. De RK-06A is gemaakt roestvrij staal en lichtgewicht aluminium en beschikt over een zogenaamde quick-release functie waarmee de hoogte snel en eenvoudig worden ingesteld, met de focusknop voor de fijnafstelling kan dit statief heel precies worden afgesteld.

Lees Meer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDe AM4013MT is een Dino-Lite Pro model met metalen behuizing en een Microtouch knop. De metalen behuizing biedt een versterkte bescherming en duurzaamheid en geeft daarnaast ook nog eens het beste gevoel en uitstraling. De AM4013MT heeft een ingebouwde diffuser.

Lees Meer...