globe

Trichoscopie/ Haaronderzoek (2)

Dino-Lite TrichoScope verhoogt omzet kappers en beautysalons

Het Italiaanse Exagon Engineering is leidinggevend in de ontwikkeling van software voor winkels, met name voor kappers en beautysalons. Het bedrijf heeft software ontwikkeld waarmee met de TrichoScope van Dino-Lite snel een geschikt product kan worden gevonden om haar- en huidproblemen te verhelpen. Het aantal haarverzorgingsproducten en haarverbeteringsproducten dat bij een kapsalon kan worden aangeschaft is groot. Datzelfde geldt voor de hoeveelheid cosmetische producten bij beautysalons. De additionele verkoop van deze producten is voor de kapper en de schoonheidsspecialist van grote toegevoegde waarde, maar in de praktijk blijkt de instore-verkoop niet eenvoudig. Klanten twijfelen over de aanschaf van producten bij gebrek aan overtuigend bewijsmateriaal.

Om dit probleem aan te pakken, heeft het Italiaanse Exagon Engineering software ontwikkeld die mogelijke huid- en haarproblemen vaststelt met de hulp van een
Dino-Lite TrichoScope, een digitale microscoop. Antonio Visconti, directeur van Exagon Engineering: “Trichoscopy is de nog jonge wetenschap waarin de gezondheid van het haar en de hoofdhuid wordt bestudeerd. Via laptop, tablet of handheld scherm kan de klant meekijken terwijl de kapper of schoonheidsspecialist met de TrichoScope het onderzoek uitvoert. Met de sterk vergrote beelden van het haar, de hoofdhuid of de huid die met TrichoScope worden gemaakt, adviseert de software van Exagon Engineering het juiste product of de juiste producten die de kapper of schoonheidsspecialist direct kan aanbieden. Door de wetenschappelijke aanpak van het probleem blijken de meeste klanten dit advies op te volgen. Het gebruik van een Dino-Lite TrichoScope met de Exagon software heeft een sterk verhogend effect op de totale verkoop van haar-en huidverzorgingsproducten.”

Eenvoudige software integratie

Exagon Engineering kan voor iedere kapper, beautysalon of fabrikant van cosmetische middelen de software afstemmen op de gevoerde productrange, zodat er nooit producten worden aanbevolen die niet geleverd kunnen worden. Visconti: “Op dit moment hebben wij de productgegevens van 300 producenten in onze database opgeslagen waardoor we in staat zijn voor iedere klant een tailormade oplossing te maken. Vanwege onze goede ervaringen hebben we gekozen voor de TrichoScope van Dino-Lite. Daarmee kan de hoofdhuid, haarschacht en het haar tot in detail bestudeerd worden. Dankzij de Software Developers Kit (SDK) van Dino-Lite is de integratie van onze software eenvoudig geworden en dat was zeker een belangrijke reden te kiezen voor Dino-Lite.”

De TrichoScope van Dino-Lite is robuust, traploos instelbaar tot een vergroting van 200x en er is de keus uit een 1,3 megapixel uitvoering en een vijf megapixel uitvoering. Uiteraard is de TrichoScope voorzien van een medische CE certificering. Dankzij de acht ingebouwde leds, is er geen externe lichtbron nodig. De TrichoScope krijgt zijn stroom via de USB-aansluiting en heeft dus geen batterijen die steeds moeten worden opgeladen. Vanwege al deze eigenschappen is de Dino-Lite TrichoScope de juiste keuze voor iedere kapsalon, beautysalon of leverancier van cosmetische middelen.