globe

Snabbare diagnos av sklerodermi

Snabbare diagnos av sklerodermi med Dino-Lite CapillaryScope

Quote-box-faster-diag-cap-1

Om en patient har misstänkt systemisk skleros, kan Dino-Lite CapillaryScope användas för att göra en snabb och smärtfri undersökning av kapillärerna i nagelbanden. Actelion Pharmaceuticals Ltd samarbetar med reumatologer för att göra detta till ett snabbt allmänt använt förfarande.

Actelion Pharmaceuticals Ltd är ursprungligen ett schweiziskt läkemedelsföretag som fokuserar på forskning, utveckling och marknadsföring av särläkemedel på marknaden. "Dessa är medikament för olösta medicinska problem som i de flesta fall innebär en liten grupp av patienter, "säger varumärkeschef Peter Dingeldein av den holländska divisionen för Actelion Pharmaceuticals Ltd. Systemisk skleros är en av de mer sällsynta sjukdomarna där företaget tillhandahåller en drog. Denna sällsynta kroniska sjukdom orsakas av ett oordnat immunförsvar, varför detta kallas för en autoimmun sjukdom. Vid systemisk skleros har frisk vävnad skadats och skapar bindväv. Vaskulopati är ett viktigt kännetecken för denna sjukdom, som ofta resulterar i digital ulcus, smärtsamma sår på fingrarna. När patienter har kommit till detta stadium, kommer detta att få stor inverkan på det dagliga livet, såsom vardagliga aktiviteter med att knäppa kläder och skrivsvårigheter.

Icke-invasiv undersökning

Quote-box-faster-diag-cap-2Dingeldein: "Det finns en ökad uppmärksamhet för att upptäcka systemisk skleros så tidigt som möjligt. Tanken är att ju tidigare man upptäcker sjukdomen, det är för patienten att bättre eftersom skadan kan begränsas. Om en patient misstänks ha systemisk skleros, kan studier av kapillärerna i nagelbanden ge mer information om diagnosen. Denna studie går bra och snabbt med en Dino-Lite CapillaryScope. Det är ett enkelt, icke-invasivt och smärtfritt prov som patienterna kan följa själva. Det är lugnande för många människor. "

För undersökningen, placeras en droppe olja på nagelbanden och CapillaryScope placeras på den punkten. Kapillärerna i nagelbanden syns tydligt med förstoringen av 500x och därmed kan eventuella avvikelser som tyder på systemisk skleros undersökas.
I de flesta fall kan reumatologen försäkra patienten att det finns inget att oroa sig för. För anomalier är det lätt att framkalla en bild eller spela in med CapillaryScope för att spara till patientens fil. Vid upprepat besök, vanligtvis efter sex månader, kan det fastställas om situationen har förbättrats, varit stabil eller försämrats. När en patient med diagnosen systemisk skleros, kan behandlingen - medicineringen - börja omgående.

Behandling

Endotelin är en enzym i kroppen som drar samman blodkärlen. I sjukdomar såsom systemisk skleros, kan en överdriven mängd endotelin produceras som i slutändan skapar skador på kärlväggarna. Actelion Pharmaceuticals Ltd är en tillverkare av Tracleer (det generiska namnet är Bosentanname, red.). Detta är ett kärlvidgande läkemedel som inhiberar verkan av endotelin, genom att blockera nervreceptorer som kan binda endotelin som förbättrar blodflödet. Tracleer tabletter läker inte, men förhindrar försämring och hjälper till att stabilisera patienten.

Detta är kapillärskopi:
Undersökning av nagelband med Dino-Lite CapillaryScope är snabb och smärtfri. Klicka på länken för att se en film, som visar exakt hur forskningsprocessen fungerar.

Rekommenderad/ Alternativa Produkter:

AD7013MZT

AD7013MZT-relatedDino-Lite AD7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda polarisatorn minskar den bländande effekten på reflekterande material, såsom metaller, plaster, smycken, elektronik etc.

Läs mer...

MS33W Stativ

MS33WRund metallfot med flexibel arm och hållare för Dino-Lite. Med MS33W kan man variera höjden (ca 15 mm) och med en vridknapp i basen.

Läs mer...

MS23B

MS23BMS23B är en stationär applikation med klämma och flexibel fjädrande stålhållare, som kan spännas fast på ett skrivbord eller någon annan yta på upp till en tjocklek av 3 cm.

Läs mer...

AM4113ZT

AM4113ZT-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZT det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

AM7013MZT

AM7013MZT-relatedDino-Lite AM7013MZT har en 5 megapixel bildsensor för kristallklara bilder, även vid högre förstoring. Den inbyggda justerbara polarisatorn minskar bländning och reflektion från blanka föremål.

Läs mer...

AM4013MZTL

AM4013MZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4013MZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller. Denna modell har ett hölje i aluminiumlegering för bättre skydd och hållbarhet och det bästa utseendet och känsla.

Läs mer...

AM4113ZTL

AM4113ZTL-relatedGenom att använda ett speciellt polarisationsfilter, blir AM4113ZTL det rätta valet när man arbetar med högt bländande material, såsom plast och metaller.

Läs mer...

RK-06-AE Stativ

MS36BDino-Lite RK-06-AE-ställningen är en kraftig och stabil ställningsanordning som kan användas tillsammans med Dino-Lites digitala mikroskop. Den är tillverkad av rostfrittstål och lättviktsaluminium och möjliggör knivskarp finfokuseringsjustering och vertikal snabbkopplingsfunktion.

Läs mer...

AM4013MT

AM4013MT-relatedDino-Lite professionella modell med hölje i aluminiumlegering (med Microtouch). Aluminiumhöljet ger ökat skydd och hållbarhet och har det bästa utseendet och känsla. AM4013MT har en inbyggd diffusör.

Läs mer...